Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Tuesday, March 15, 2011

BAHAGIA

Assalamualaikum


Bahagia ke awak? Awak la..Uishh...Ke hanya penghuni Hospital Bahagia je yang boleh bahagia ? Bagaimana awak boleh bahagia? Yela, saya memang tak tanya apa yang membuat awak bahagia sebab kalau awak ada kereta honda pun belum tentu awak akan rasa bahagia kan. 





Kadang-kadang kita akan rasa bahagia sebab dapat tolong orang buta melintas jalan. Perasaan tu bukan kita buat-buat tapi ia akan lahir sendiri. Betul tak?


For me, bahagia akan datang bila hati kita sentiasa bersih, tak ada hasad dengki, dendam mendendam, benci-membenci. Ya, betul. Kadang-kadang kita memang tak dapat lari dari penyakit hati. Tapi manusia yang BIJAK dikawal oleh fikiran bukan mengikut hati semata-mata. Fikir-fikirkan !


Thank you for reading!
Sayang you all!

4 comments:

Abu said...

Kalau aku dapat keta macam nie mau sebulan aku tido dalam keta tu..huhuhu

niDa said...

its true.. setuju. bahagia ni tak leh nak describe sebenarnye. kadang2 mmg org x phm ape yg kite rs bahagia sgt. org mn sm cam kite. ye tak..

Dinas Aldi said...

ohh cantik keta tu tapi tak boleh nak sorok rahsia apa, semua nampak, kehkehkeh!

Rosliza Roslan said...

abu : wooooo,bucuk ah kete nnti..haaaa

nida : iyooooo, skong sgt

dinas aldi : syhhhhhh! heee

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah