Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Sunday, November 14, 2010

Ayat Penawar

Salam hujung minggu semuanya...



Best eh korang semua duduk kat rumah je hari ni, mentang-mentanglah I kerja. Gelak sakan kat I naaa..tetibe cakap loghat Kedah. Tak apa, tak apa, janji I, you, you and you yang sedang makan coklat tu HAPPY.... Sedap coklat tu, bagi I sikit, suap sekali...(>_<) *shy*

Ni I nak share bahan bacaan untuk you all, you all cuma baca entry pendek ni saja dan amalkan. InsyaAllah
akan berhasil apa yang you all usahakan ini.

Bahan bacaan ni I bukan pandai-pandai reka okeh, I pandai jadi pereka fesyen untuk diri sendiri saja. Ni I peroleh dari Buku "Indahnya Hidup Bersyariat" oleh Dato' Ismail Kamus. Buku ini amat amat amat popular sekarang. Tak percaya? Pergi kedai buku tanya, jangan pergi kedai Cd pulak ye...




1. Baca Bismillahirrahmanirrahim (1 kali)
2. Selawat Syifa atau mana-mana selawat (1 kali)
3. Baca doa dibawah :


     "Ya Allah Ya Tuhanku, sesungguhnya aku memohon perlindungan-Mu kepada kalimah-Mu 
       yang sempurna daripada bahaya angin ahmar (mati separuh badan) dan penyakit-penyakit 
      besar, dan   daripada tiap-tiap penyakit besar, dan daripada tiap-tiap penyakit dalam jiwa, 
      dalam darah, darah daging, dalam kulit, dalam urat dan dalam tulang. Tiada Tuhan kecuali   
      Engkau, Maha Suci Engkau apabila Engkau menginginkan sesuatu, cukuplah Engkau  
      mengatakan,'jadilah', maka terjadilah ia".

       Lalu dihembuskan pada secawan air lalu diminum.


4. Amalkan secara tetap dan terus-menerus sebelum masuk tidur. InsyaAllah mujarab
    bagi segala penyakit dalam badan seperti darah tinggi, lemah jantung, kencing manis,
    barah dan lain-lain.

InsyaAllah

4 comments:

mohammad said...

salam ziarah

apek poyo said...

alhamdulillah...btl tu..bg pedoman sikit..ekeke

kembatolo™ said...

rasenye, widget awak salah kot.. try buat lagi skali kat fb..

gne adobephotoshop ngan photo scape je..

Rosliza Roslan said...

mohamad : thanx

apek poyo : xley ckit,kne byak..haaa

kembatolo : anyway thanx sbb sudi tlg wlaupun sy xdpt2 buat widget tuh.huu

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah