Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Sunday, December 19, 2010

kulit halus,muda senantiasa



Selamat Pagi, assalamualaikum...


"Bangun bang. Abanggggg, bangunnnn.!!!  Tengok ni". Abang bangun dengan mata mula-mula sepet, lepas tuh terus membulat macam mata kucing (o_o) >>>  (o_O) >>> (O_O) >>>   TERUS TAK NGANTUK-NGANTUKKK..Ishhh...

























bersambung......abang dah tidur balik >>>




Apa first impression korang pasa gambar-gambar kat atas? CANTIK... Ya betulllll !! Pintar, bijak, cerdik korang ye...Nah,saya upah sate satu cucuk seorang!. Saya tak tau la macam mana dioarang ni jaga muka, 
berhabis duit beribu-ribu ke,selalu pergi spa ke, apa ke kan...




Yang penting, hari ni saya nak kongsi cara mendapat kulit yang halus mulus seperti mereka tanpa keluarkan atau rompak duit kat bank iaitu dengan cara yang senang dan murah..Kalau nak cuba, pergi curi buah tomato mak korang dalam peti ais. Kemudia buah tomato dikisar halus dan hancur tau. Then, lumurkan pada muka seberapa ketika. Sebaiknya dilakukan pada waktu malam kerana tiada gangguan. Setelah agak lama, cuci muka dengan air suam. Amalkan selalu. Buah tomato ini juga berfungsi untuk membersihkan kulit.




Kulit muka dah halus tu mesti la nak dijaga kan biar sentiasa muda belia gituuu!!. So, semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi...InsyaAllah







4 comments:

puteri cahaya. said...

good info!.. pu3 suke buh timun ngan tomato kat muke :)

Rosliza Roslan said...

itulah indahnya alam ciptaan Tuhan, setiap yang dicipta pasti ada kegunaannya..

Atika Natasha said...

slain tuh bleh gak buat msker putih telur atau susu tepung cmpur limau nipis and tempek kat muka buat msker..insyaALLAH bkesan..lg 1,amal2kan la bngun je tid0 tuh terus mnum sgelas air sbelum masuk tndas utk g0s0k gg and buang air..hihi..slamat menerai n0...

Rosliza Roslan said...

atika natasha: saya selalu gak amalkan mnum air slpas bgun tito. bangun tidur jgn lupa selawat.ramai-ramai kt amalkan.jom

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah