Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Sunday, December 12, 2010

Rambut macam model

mari adik mari abang mari achik, angah, along...
murah murah...mari-mari kemari
mari beli limau nipis, limau kasturi, limau bali, limau apa lagi eh...'glupp'

saje berlagak jadi penjual pasar malam..heee
yang aku nak highlight limau nipis je tapi dek kerana terlajak habis semua jenis limau aku sebut..
korang tahu tak sebab apa aku suruh korang beli limau nipis tu?
bukan saja-saja tau..

dah beli belum?
jom kita pergi dapur..
bukan nak masak
nak buat air limau nipis pun bukan...
tapi nak bagi petua, tip kat korang ni...

First, ambil 5 biji limau nipis dan kisar hingga halus. Dengan kulit sekali okeh.
Then, tapis dan sapu airnya di kepala sebaik-baiknya sebelum mandi.
Dan perap beberapa ketika. Cam perap ayam je bunyinya kan..haaaahahaaa

After that, cuci rambut. Lakukan berulang kali dengan konsisten.
Dan tadaaaa...rambut korang akan jadi lembut, beralun dan cantik macam model...
Nak jadi model tak? Jadi ikut petua yang aku bagi nih...

Aku baru cuba malam ni,wangi je baunya ni...
Malam ni je bau wangi..kihkih...
Ok,malam semua. I nak mimpi jadi model dulu..Daaaaa

7 comments:

J.M.R said...

no wonder ada syampoo kat kedai yg guna ramuan limau nipis nih..byk khasiat nyerr

cik miera said...

wow..haha..thanks 4 sharing.nnti miera try..hihi

Munirah said...

rambut saya keringggssss. sonbs. ada petua?

Rosliza Roslan said...

jmr :6t ley la buat produk sndiri guna limau nipis ey

cik miera : acu cuba try test!

munirah : nnti sy try cri petua erk..
i try my best!

akubiomed said...

Dah kepala bau limau nipis daa :-)

Myaby said...

elok ek? nak try lah! rambut da cam dawai da ni ha. ihihiiih

Rosliza Roslan said...

akubiomed: a'ah bau harum..wangiiiiiiiiii

myaby : dawai pagar eh.kihkih
rmbut sy pun cmtu tp nak try segala petua sambil pakai DOVE..AAUWWW

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah