Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Saturday, March 19, 2011

Beradab mesti bertempat




Assalamualakum sayang...




Wah, hati banyak baik ke duk panggil 'sayang' tuh? Tajuk entri bukan main tegang lagi...Teehee



Bukan begitu. Meh saya cerita satu persatu. Biasalah tinggal sisa-sisa cuti sekolah ni makin ramai buat kenduri kahwin. So tadi kami satu family pergi  majlis kenduri. Tak yah duk tanya-tanya, korang duk diam-diam. Hahaaa...Tegang lagi!


Sambung balik, masa saya tengah kusyuk makan then ada seorang makcik ni baru je sampai kat majlis tu. Baguslah dia bagi salam tapiiiiiiiiiiiiii....
yang buat saya tak berapa nak berkenanlah kan makcik ni dah tahu saya dengan mama saya sedang makan, dia hulurkan juga tangan nak bersalam. 



Bukan tak boleh, tapi berpada-padalah. Camna saya nak sambut salam dia? Takkan nak bersalam dengan tangan yang 'berlumuih' tu?  Untuk menunjukkan adab bertandang ke sesuatu majlis, saya rasaa sudah berbaloi sekiranya kita hanya memberi salam.


Okeh, dah paham? Sebab saya panggil sayang tu saja-saja je nak menyejukkan hati saya yang membara ni...Hahahaaaaaa. BOLEH pulak ???



7 comments:

Dinas Aldi said...

kalau disambut jugak tangan makcik tu dengan tangan berlemoih, camana agaknya perasaan dia, kahkahkah!

Melur Jelita said...

Salam Liza Jelita,
biasa la macam tu, bersangka baik je la....Lagi pun dah kebiasaan orang tua, tak salam macam tak best je, tetap nak salam...he he he

aleen aiden said...

hee.buat2 senyum je. :P

Rosliza Roslan said...

dinas aldi : jom kt bayangkan..kuikui


melur jelita :hmmm..mayb kan T_T

aleen aiden : nop, kne senyum ngan ikhlas... ^_^

Abang Long said...

Salam sayang...oops terlebih suda!
Leh jer sambut salam dia tu tapi hulur jer belakang tangan but jgn lak dihulur kaki...hehe.

CinoiLavigne said...

A'ah kan benda simple tapi mcm complicated. x smbut mcm rude plak. nk sambut pn kotor plak tgnnye

Rosliza Roslan said...

abg long : syhhhhhh..haaa...btl3

cinoilavigne : yg pasti kne smbut kn sbb nk jg jgk air muka makcik tuh..T_T

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah