Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Monday, December 27, 2010

Baik untuk darah tinggi dan sakit kepala


Sebab kerja yang bertimbun-timbun, mata kejap gelap kejap cerah. Then masalah cinta monyet dan buaya darat lagi, semuanya boleh buat kau dapat sakit kepala. Then makan tak tentu waktu dan semua makanan kau tibai asal kau kenyang. Mulalah pelbagai penyakit hinggap kat badan. Salah satu penyakit darah tinggi. Salah dua, kencing manis. Salah tiga, kau pikir sendiri....


Biasa golongan muda-mudi sekarang hanya kenal panadol. Makan panadol then tidur-tidur ayam 
sampai 2, 3 jam. Hello, tidur-tidur ayam ke !!


Okeh, bagi golongan yang mencintai rempah-ratus nenek moyang dahulu kala sebelum televisyen gambar hitam putih, let try this easy tips. Ambil sedikit kulit kayu manis, rendam dalam air suam dan di tutup. 
Selepas satu jam, minum...nah, tiada lagi  sakit kepala. Tekanan darah pun segan nak lompat tinggi-tinggi. 

Please cuba dong !
Nenek pasti sayang kamooo!!!


11 comments:

buzzy said...

nice tips..nak try la..
kalo ade tips lain.sharing2 la yer..

Rosliza Roslan said...

ok ,first try mmg rase tak sedap then akan rasa manis sikit hasil kulit kayu manis. Pasti kamoo manis..heee

SINGALAUTMETRO said...

satu idea yang bagus..

Rosliza Roslan said...

MUCHAS GRACIAS!

SweetSyaza said...

petua yg bagus,nanti mao teraiiii

Balqis Azhar said...

olla2..blqis terbang dfri hawaii ..terjah , dan follow blogger2 malaysia :)

Rosliza Roslan said...

sweetsyaza: let do it!

balqias azhar : krim slm org hawaii yeh~

NaniRostam said...

salam...wah mahu di cobain ini. pasti bisa kambuh.

Rosliza Roslan said...

wslm, nah dpt komen dr ibuk nani trus gumbira berselang senyum sumbing terus mbalas komen dr ibuk...cobain buk !!! gitahu sama nak hanis yuk !

putERi-kAtEk said...

waaaa...boleh cuba ni

Dinas Aldi said...

wah nasib baik blogwalking tengok entri lama2 ni, jumpa petua ni. sekolah nak buka ni memang takut la tekanan darah naik.
nak try nanti, terima kasih!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah