Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Wednesday, November 3, 2010

Pameran Kraf bersama Gadis Berpipi Tembam





Setelah lama menghilang Cik Pipi Tembam datang lagi.
Kali ni I nak bawa you you you ke Pameran Kraf pulak
Bukan apa I nak you semua tahu la serba sedikit pasal kraf-kraf ni
Seperti kata pepatah
"Biar hilang anak, jangan hilang Adat"
Eh, betul ke peribahasa yang aku guna nih!
Ke salah ?


Kraf kan warisan nenek moyang kita dari dulu kala.
So serba sedikit, kita patut kekalkan warisan zaman berzaman ni.
Ceewaaaah !



Jom layan gambar-gambar bersama Cik Pipi Tembam kat bawah




songket tenunan Terengganu




lagi songket Terengganu dengan patung-patung kepala BOTAK
Saja je eh capslock perkataan BOTAK..aauuuww!




Perhiasan pelamin yang diperbuat daripada songket.
Cantik kan, nampak eksklusif je !



lagi pelamin songket






Alat menenun songket





Acara conteng-conteng batik
Ni masa semua dah selesai conteng-conteng





Pelbagai corak budak-budak ni buat. I pandai tengok je...lalala






Wow ! Amat cantik songket itu bersama model perasan! hahaaha






Drakula mana entah ni tiba-tiba muncul!






Barang-barang tembaga dari Terengganu






Batik dan songket hiasan tempat tidur
Budak Pipi Tembam tu sila abaikan yeep!





Ish, sibuk betul Si Baju MERAH tu!





Besar wooo cermin ajaib!
Nak tanya cermin ajaib sikit?
'Siapakah paling cantik di dunia ini wahai cermin ajaib?'
>.................................................<
Tiada jawapan diperoleh. Sila cuba lagi...haaaaaa










Koleksi songket





Congkak antik
Siapa nak main congkak dengan I?
Teringat zaman dulu-dulu main congkak dalam tanah, habis pasir masuk dalam kuku .SHY.SHY.SHY  (>_<)






3 comments:

Anna Boleyn said...

emm..pameran kraf ni katne ekk?

Rosliza Roslan said...

Chendering,Terengganu...

nanananannaa..teganu kiter..lalala

kembatolo™ said...

copy url entri pastu paste kat link d wall page. gitu jek.. hehe

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah