Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Tuesday, January 4, 2011

Entri orang yang baru nak bertatih



Masa tiba-tiba terasa cepat berlalu. Hari ni dah hari keempat tahun baru 2011 kan. Ni pun dah waktu malam. Rasa baru saja tengok bunga api, dengar mercun, tengok konsert kat tv. 
Saya ada cakap kan kat entry lepas, "tutup buka lama, buka buku baru". Sebab itu saya menjelajah satu pasar payang hari ni. Motif ?

My first azam tahun baru nak ada ONLINE SHOP. So, sekarang adalah masa untuk pembikinan what i say just now. Kata seseorang, kalau nak berniaga mesti bersiap sedia untuk 'berperasaan' ketika kerugian. Maksud saya untung atau rugi dalam sesuatu perniagaan adalah lumrah hidup terutama ketika baru saja nak bertatih di dunia perniagaan. Mesti sentiasa bertanya pada orang-orang yang dah arif, minta nasihat, tunjuk ajar, jangan sombong. Dan yang penting TIDAK PUTUS ASA. 


Saya juga sentiasa ingat bahawa seseorang yang berusaha pasti akan mendapat ganjarannya kerana Allah telah menjanjikan setiap manusia dengan pintu rezeki masing-masing. Setelah berusaha, wajiblah kita bertawakal iaitu berserah pada Yang Esa kerana disitulah satu-satunya tempat untuk kita berserah.


Interested to know what actually i said just now? 
Be patient, i see you tommorrow beb !


2 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

blogwalking & follow...

nnti mehla jenguk blog comey nor (^_^)


p/s:terengganu dok maner?

::..Dia daYa..:: said...

Salam
betul tu, jangan PUTUS asa

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah