Kumpul DUIT nak pergi melancong !!!

Tourists around the world !

Im the Backpakers

My photo
terengganu, Malaysia
now counting anniversary sweet and sour 26,still find MR.RIGHT around the world sebab tu jadi backpakers..Teehee

Wednesday, February 9, 2011

Contest Si Manis Berbaju Kurung

Assalamualaikum...

Pergi ke kedai memakai sarung,
Sarung dibeli dari Indonesia,
Cantik dan ayu berbaju kurung,
Idaman jejaka  satu malaysia.



Baju kurung sangat manis kalau dipakai, apatah lagi yang memakainya
si cantik manis.
Sudah manis bertambah lagi manis
Aku pun suka pakai baju kurung sebab sangat selesa dan tidak menjolok mata.
Baju kurung juga sesuai untuk pelbagai acara sama ada untuk ke pejabat mahupun majlis formal.


Aku sentiasa ingat akan pesanan nenek, kalau mahu ke mana-mana wajib kita standby sehelai baju kurung,
mana tahu tempat yang kita tuju ada kematian mahupun majlis perkahwinan
Jika ada tidaklah kita kelam-kabut untuk mencari baju kurung 
untuk menghadiri majlis tersebut



Now, semakin banyak fesyen terkini baju kurung yang sentiasa berubah-ubah
Tapi aku paling suka Baju Kurung Moden
Dan Baju Kurung Moden Merah ni salah satu koleksi kesayanganku


Harapanku agar baju kurung tidak akan ketinggalan zaman dalam arus pemodenan
Biarlah ia kekal sampai bila-bila agar warisan kita ini dapat dinikmati 
oleh generasi akan datang.
INSYAALLAH...







Thank you for reading this entry! 

Contest by http://exoticlicious.blogspot.com
Tag for my friends   nurulbadiah
                              Fatin Liyana
                              Natasha Aishah

5 comments:

nelly said...

Gud luck ..

Fairus Bin Mamat said...

SIAPA BILANG GADIS MELAYU TAK MENAWAN.. TAK MENARIK HARI... BLA.. BLA.. BLA.. BLA.. :)

toyolkiut said...

TK pun suka baju kurung..

Rosliza Roslan said...

nellyy : terima kasih!

fairus : suka lagu itu !

toyolkiut : RR lagi suka! heheh

tasha aisha said...

gud luck!

aiyo.. dh 2 org tagged saya tuk contest ni.. saya xde baju kurung yg cantik.. huk3~

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

Bilangan pelancong yang singgah